In Memoriam Jos Keustermans

Jos

Op 6 september 2016 hebben we afscheid genomen van ons medelid Jos Keustermans. Jos was al een tijdje niet gezond meer en verschillende leden hebben kort voor zijn sterven nog afscheid van hem kunnen nemen en dan was hij nog steeds erg begaan met planten en ging nog de nodige discussies aan.

We zullen Jos niet meer in zijn stoel in de kas zien zitten waar hij met de koffie prominent aanwezig was. Hij is voor de vereniging erg belangrijk geweest. Jos zat een heel aantal jaren in het bestuur en zorgde daar vooral dat er niet teveel geld werd uitgegeven en droeg vaak oplossingen aan zoals;

Ook tijdens onze tentoonstellingen zorgde hij dat er de nodige (aparte) planten uit Belgiƫ kwamen en waren dan ook nog prachtexemplaren.
De enorme planten werden met een grote vrachtwagen uit Belgiƫ opgehaald.

De plantenkennis van jou was enorm en je werd dan ook heel vaak om advies gevraagd of je gaf het ongevraagd. Ondanks je leeftijd wist je de namen zo op te noemen waarop menigeen jaloers was. Het was maar zelden dat je de naam niet wist maar zorgde er wel voor dat je het de volgende keer wel wist. Je liet ook duidelijk merken wanneer je het met iets niet eens was of wanneer men je had gepasseerd.

Elk jaar aan het begin van het kasseizoen zei Jos dat dit het laatste jaar was en dat je sterk ging minderen. Ook gaf je elk jaar aan dat je niet meer ging zaaien maar aan het einde van het seizoen had je wel meer planten en zaailingen.
We herinneren je ook als iemand die rondslofte in je vakken, de planten verzorgde, zaad zaaide en jongen verspeende, verpotten van planten en watergeven tot het laatste toe ondanks je leeftijd.

Jos we zullen je missen als markant persoon binnen de vereniging en zullen nog vaak aan je terugdenken en over jou praten.
We wensen Anna, kinderen en kleinkinderen veel sterkte de komende tijd.

 
Web Analytics