logo

5 daagse tuinreis Berlijn 26 t/m 30 juni 2019

Dag 1 woensdag 26 juni

Deze ochtend wordt u opgehaald door de touringcar en vertrekt u, met een tussenovernachting in Braunschweig, op weg naar Berlijn. Op de eerste reisdag bezoekt u de botanische tuin van Münster, waarna u doorreist naar Braunschweig, waar u rond 18:30 uur arriveert. Hier geniet u gezamenlijk van het diner. In het overnachtingshotel is een bar aanwezig, waar u de avond gezellig door kunt brengen. Ook is het mogelijk om naar het centrum van Braunschweig te wandelen.

Botanischer Garten Münster (Münster)

Deze botanische tuin is verbonden aan de universiteit van Münster en werd opgericht in 1803. De tuin bevat een indrukwekkende botanische diversiteit, verspreid over een groot terrein met diverse landschappen en zes kassen. De tuin ligt aan de rand van het historische centrum van Münster, waardoor u ook eventueel de gelegenheid heeft om de stad zelf te verkennen. Er zijn diverse cafés en restaurants in de nabijheid waar u op eigen gelegenheid iets kunt eten of drinken.

logo logo

Dag 1 donderdag 27 juni

Nadat u van het ontbijt heeft genoten vertrekt u naar de bestemming van deze tuinreis: Berlijn. Onderweg naar het hotel in Berlijn bezoekt u Park Sanssouci in Potsdam, waarna u om ca. 17:30 uur in het hotel arriveert. Hier geniet u van het diner en is er ’s avonds tijd voor een rondrit door de stad. Doordat u deze rondrit op de eerste avond in Berlijn doet, heeft u de volgende avond van vrijdag 28 juni vrij om zelfstandig de highlights van de rondrit nog eens op te zoeken.

Park Sanssouci (Potsdam)
Alvorens u de drukte van Berlijn induikt, vormt het bezoek aan het imposante Park Sanssouci een perfecte gelegenheid om van rust, groen en stilte te genieten. Het park van in totaal ruim 289 hectare ontstond halverwege de 18e eeuw, toen koning Frederik II hier een zomerpaleis liet bouwen. In de jaren erna volgden de aanleg van het park zelf, met onder andere een siertuin, fruitbomen en moestuin, diverse bijgebouwen, tempeltjes en in de 19e eeuw zelfs nog een aantal paleizen. Het park en haar paleizen staan sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In en rondom het park zijn diverse eetgelegenheden waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen.
We beginnen hier met een gezamenlijk bezoek aan de botanische kassen, daarna kunt u uw tijd ter plaatse zelf indelen.
U kunt de paleizen bezoeken maar deze entreeprijs is voor eigen rekening.

logo

Rondrit door Berlijn
Na het diner stapt u met de groep terug in de bus voor een rondrit langs de hoogtepunten van Berlijn.
Duur: Afhankelijk van de vertrektijd kan de rondrit ca. 3 uur duren. De bus moet in verband met de rij- en rusttijden van de chauffeur uiterlijk om 23:00 uur stil staan.

Dag 3 vrijdag 28 juni

In de ochtend kunt u wederom genieten van een ontbijt, waarna er een leuke dag met mooie tuinen in Berlijn op het programma staat.
Botanischer Garten Berlin (Berlijn)
Ook deze botanische tuin is onderdeel van een universiteit, ditmaal de Freie Universität Berlin. Aangelegd tussen 1879 en 1919 is het tegenwoordig de grootste botanische tuin op het Europese vasteland. In dit gigantische complex kunt u een enorme hoeveelheid tuinen vinden die elk verschillend zijn van aanleg, beplanting en kleurenschema. Bewonder hier onder andere de geur- en proeftuin, de Italiaanse tuin, de watertuin of één van de vijftien kassen. logo

Königliche Gartenakademie (Berlijn)
Naast de Botanischer Garten Berlin vindt u dit moderne centrum waar allerlei plant- en tuin gerelateerde zaken zich verzamelen. Er worden diverse cursussen gegeven waarbij deelnemers hun plantenkennis, tuiniersvaardigheden en tuinontwerpen kunnen uitbreiden en verbeteren. Ook is er een uitgebreide tuin met veel vaste planten, kruiden en groenten en diverse bloembedden, borders en twee showtuinen: de Japanse tuin en de Bijentuin. Hier kunnen bezoekers inspiratie op doen en tegelijkertijd genieten van dit stukje groen midden in Berlijn.
logo

Schloss Charlottenburg (Berlijn)
In het westen van Berlijn liggen de paleistuinen van Schloss Charlottenburg. Het paleis en de tuinen werden in 1699 gebouwd door Frederik III voor zijn vrouw Sophie Charlotte, naar wie het paleis ook vernoemd is. Zij had een grote hand in het eerste tuinontwerp, dat in de eeuwen sindsdien is aangevuld, gemoderniseerd en aangepast. Zo ervaart u hier meer dan 300 jaar aan Duitse tuingeschiedenis. Tevens vindt u verschillende bijgebouwen die ook te bezoeken zijn, een theehuisje en diverse standbeelden die de tuin verfraaien. U kunt het paleis bezoeken maar de entree hiervoor is voor eigen rekening.

Dag 4 zaterdag 29 juni

In de ochtend wordt het ontbijt geserveerd. Hierna vertrekt u gezamenlijk voor een laatste bezoek aan een Berlijnse tuin, waarna u terugreist naar het overnachtingshotel in Braunschweig. Hier geniet u gezamenlijk van het diner.

Gärten der Welt (Berlijn)
De Gärten der Welt vormen een prachtig park dat jaarlijks vele duizenden bezoekers vanuit heel Duitsland en de rest van de wereld trekt. Het heeft een groot aantal thematuinen dat elk is ingericht naar de tuinstijl van allerlei landen. Zo vindt u hier tuinen in Japanse, Chinese en Oriëntaalse stijl en is er een deel waarin het beroemde labyrint van Hampton Court Palace is nagemaakt. Ook een Engelse tuin mag natuurlijk niet ontbreken!
Het is ook mogelijk met de kabelbaan rond te gaan maar dit is niet in de prijs inbegrepen.

logo logo

logo logo

Dag 5 zondag 30 juni

In de ochtend geniet u voor de laatste maal van het ontbijt in uw overnachtingshotel. Vervolgens vertrekt de touringcar om u naar de eveneens laatste tuin van de reis te brengen: de Herrenhäuser Gärten in Hannover. U sluit de dag af met een gezellig afscheidsdiner, alvorens u terug wordt gebracht naar uw opstapplaats in Waalwijk. Afhankelijk van het verkeer, arriveert u omstreeks 21:30 uur in Waalwijk.

Herrenhäuser Gärten (Hannover)
De Herrenhäuser Gärten bestaan uit vier naast elkaar gelegen maar tegelijkertijd afzonderlijke tuinen: de Welfengarten, de Georgengarten, de Berggarten en de Groβe Garten. De laatst genoemde is de oudste van de vier en vormt dan ook het historisch centrum van de tuinen. Dit deel werd in de tweede helft van de 17e eeuw aangelegd en is één van de belangrijkste baroktuinen van Europa. De Berggarten was voorheen een groentetuin, maar fungeert dankzij de grote variëteit aan beplanting tegenwoordig als botanische tuin. De twee andere tuinen liggen ten westen van de Groβe Garten en hebben een Engels aandoend ontwerp. In de omgeving van de tuinen bevinden zich diverse eetgelegenheden waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen.

logo logo

Afscheidsdiner: Partycentrum Boszicht (Didam)
U sluit de reis af met een gezellig afscheidsdiner bij Partycentrum Boszicht in Didam, tussen Arnhem en de Duitse grens. Hier kunt u van een heerlijk buffet genieten.
Bezoekduur: ca. 2 uur

Prijs: Reeds inbegrepen in de totaalprijs (exclusief drankjes)

Van 35 t/m 39 personen     € 516,-     per persoon o.b.v. tweepersoonskamer
Van 40 t/m 44 personen     € 506,-     per persoon o.b.v. tweepersoonskamer
Vanaf 45 personen               € 496,-     per persoon o.b.v. tweepersoonskamer

Eenpersoonskamertoeslag     € 119,-     per persoon

Het bovenstaande programma en genoemde prijzen zijn te allen tijde onder voorbehoud.