Informatie Focolare

 
       
 

 

Datum:

1 mei 2022

Openingstijden:

13:30 tot 16:30 uur

 

Contact:

Rini van der Laak

Hilsestraat 148

5171 AG Kaatsheuvel

Tel : 0416 – 274528

Mobiel 06 – 50 402 163

E-mail : rinivanderlaak@ziggo.nl

 

Op zondag 1 mei houdt de Nederlandse Kuipplantenvereniging “Regio Zuid- West” de grootste kuipplantenveiling van Noord-Brabant op het terrein van abdij Mariлnkroon, Abdijlaan 6 5253 VP te Nieuwkuijk. Deze actieve vereniging is met de veiling 25 jaar geleden begonnen en zodoende is het dit jaar een jubileumjaar. Regelmatig worden lezingen, stek- en snoeidagen georganiseerd en gezamenlijk overwintert men kuipplanten in de verenigingskas in Elshout.

Het blijkt dat kuipplanten de laatste jaren veel tuinen en terrassen veroveren, doordat wij steeds meer verre reizen maken en daar planten zien die we dan aan willen schaffen.
Juist om kuipplanten meer onder de aandacht te brengen zullen door de leden verschillende kuipplanten worden aangeboden.
Diverse subtropische planten komen aan bod oa. Brugmansia, Clematis, Fuchsia, Cestrum, Lantana, en nog vele andere soorten. Kortom voor elke liefhebber is er iets te koop. Het is ook mogelijk voorlichting te krijgen over de verzorging van dergelijke planten en er is de mogelijkheid voor het aanschaffen van speciale meststoffen. Het ledenaantal, nu ca. 175, groeit nog steeds en het blijkt dat zelfs jongeren zich aanmelden voor lidmaatschap om ook de fijne kneepjes van het houden van dergelijke planten te kunnen leren.
De toegang is gratis en de aanvangstijd is 13.30 uur, u kunt de planten vooraf bekijken.
Abdij Mariлnkroon is bereikbaar via de A59, (Den Bosch – Waalwijk) afrit 43, richting Haarsteeg. De ingang is aan de Abt van Hopstakenlaan en de route wordt ter plaatse door borden aangegeven.

 
   
Ontwerp: Martijn Bouwens/Ton Hannink
 

Terug